Behandling af babyer og børn

Osteopatisk behandling af babyer og børn er et speciale ved Borup osteopati og det er både de helt nyfødte babyer og de større børn. Alle aldersgrupper kan behandles også selvom det ikke er alle der kan ligge stille på briksen.

Osteopatisk behandling til babyer
Under graviditeten kan den begrænsede plads i livmoderen være skyld i at barnet fødes med skævheder eller spændinger fx hvis barnet har ligget på samme måde gennem hele graviditeten. Især tvillinger kan være udfordret på pladsen, men også meget store børn.

En fødsel kan desuden være en hård belastning for den lille krop både ved en ukompliceret fødsel, men især hvis barnet er taget med kop, har stået skævt i bækkenet e.l. Har baby ammeproblemer fx pga et stramt tungebånd, kan dette også medføre spændinger, som udfordrer amningen yderligere. 

Babytjek
Osteopatisk behandling af din baby kan være forebyggende, men du kan også holde øje med den motoriske udvikling, som kan være en indikation for behandling.

Osteopatisk behandling af babyer har typisk god effekt på følgende problemstillinger

– græder meget/kolik
– har refluks
– forstoppelse
– presser meget hele tiden
– har udfordringer med amningen eller flasken.
– mistanke om stramt tungebånd
– favoritside/banenform
– Skævt/fladt baghoved
– Motorisk uro/søvnproblemer

Når din baby er til osteopatisk behandling, vil det altid inkludere en mundmotorisk undersøgelse, hvor der tjekkes for sutteteknik, stramt tungebånd eller andre ting, der kan udfordre babyen.
Både Rikke og Camilla behandler babyer på klinikken.  

Camilla får mine varmeste anbefalinger. Det havde tydelig effekt på min datter, som i tillæg ELSKEDE at være i Camillas kyndige hænder.

 Hvordan forløber den første behandling

Den første gang varer ca. 45 min, så vi har god tid til at tale om graviditeten, fødslen, søvn, amning/flaske osv. Herefter undersøger jeg hele barnet grundigt og giver en behandling, der er individuelt tilpasset. En osteopatisk behandling består af nænsomme tryk i specifikke områder bl.a. omkring kraniet, rygsøjlen og bækkenet.

Der vil både være tid til amning/flaske undervejs og en ny ble, hvis der bliver behov. 

Efterfølgende vil du blive vejledt i, hvordan du som forælder bedst muligt støtter dit barn fx igennem øvelser.

Du kan vælge at medbringe barnets dyne, nusseklud eller andet som barnet er glad for eller som kan give ekstra tryghed. 

Osteopatisk behandling af børn
Større børn kan have problematikker i relation til manglende behandling som spæd, men der kan også opstå spændinger og bevægebegrænsing fx som følge af fald, sportsskader eller en tiltagende inaktiv livsstil.

Symptomer hos større børn kan fx være

– Hovedpine/nakkesmerter
– Motorik/balanceproblemer
– Søvnbesvær
– Fordøjelsesproblemer
– Uro og koncentrationsproblemer 
– Ondt i maven

Spændinger og smerter hos børn kan komme til udtryk gennem ondt i maven eller øgede vredesudbrud eller generelt dårligt humør.

osteopati til baby
osteopati til børn